kush jemi dhe çfarë bëjmë

WER WIR SIND 

Për shumë vite, biznesi ynë familjar "BioTeeManufaktur Hessen GmbH" ka qenë një shumicë e bimëve dhe erëzave të mbledhura në mënyrë organike dhe të egra. BioTeeManufaktur u themelua në 1984. Që atëherë, ne kemi buruar lëndët tona të para kryesisht nga fermat në Gjermani, Austri dhe Evropën Juglindore. Mbledhja e egër bëhet sipas udhëzimeve ligjore dhe mallrat vijnë nga zona të kontrolluara.

 

Ne mbështesim fermerët dhe koleksionistët e kompanive tona partnere përmes vizitave të rregullta dhe inspektimeve në vend, këshillave të synuara të kultivimit dhe blerjes së garantuar të kontratave. Kjo na mundëson që të adaptojmë kultivimin me nevojat e klientëve tanë, që do të thotë siguri më e madhe në planifikim si për fermerët ashtu edhe për klientët.

 

Gama jonë përfshin një larmi bimësh dhe erëza, ne mund të mbikëqyrim kultivimin e tyre nga mbjellja deri në korrje. Shërbimi ynë i konsulencës për kultivimin organik dhe mbledhjen e egër të bimëve dhe erëzave na bën unik në Evropë.

 


Certifikimi ORGANIK

Etiketë organike gjermane

Etiketa organike gjermane është një simbol gjashtëkëndor, jeshil, i zi dhe i bardhë që mund të përdoret për të etiketuar ushqimin dhe produktet e tjera në Gjermani që plotësojnë kriteret e Rregullores Organike të KE. Si të gjitha vulat e miratimit, vula organike, e cila u prezantua në shtator 2001 si pjesë e revolucionit bujqësor, ka për qëllim të sigurojë udhëzime për konsumatorët.

Vula ORGANIKE EVROPIANE

 Një produkt merr etiketën organike evropiane nëse përmban një maksimum prej 0.9% material të modifikuar gjenetikisht dhe të paktën 95% të përbërësve vijnë nga bujqësia organike.

Uniformiteti siguron një treg të gjerë - madje edhe vendet jo të BE tani bazojnë rregulloret e tyre në ligjin e ushqimit të etiketës organike evropiane.

NATURLAND Vula ORGANIKE

Vulat organike private plotësojnë kërkesat evropiane si një vlerë minimale. Vulat organike tradicionale (Demeter, Naturland etj) sigurojnë standarde të mëtejshme më të larta siç është kultivimi 100% organik.Bioland

Bioland është shoqata kryesore për bujqësinë organike në Gjermani. Më shumë se 7,700 fermerë, kopshtarë, bletarë dhe vreshtarë punojnë sipas udhëzimeve të Bioland. Së bashku ata formojnë një bashkësi vlerash për të mirën e njerëzve dhe mjedisin. Puna e përditshme e fermerëve ka për qëllim prodhimin e qëndrueshëm të ushqimit me cilësi të lartë dhe të shëndetshëm. Biznesi në harmoni me natyrën, duke promovuar biodiversitetin dhe klimën aktive dhe mbrojtjen e mjedisit sigurojnë jetesën tonë dhe mbajnë një peizazh të larmishëm kulturor.

Rainforest Alliance

Aleanca e Rainforest ka trajnuar mbi një milion fermerë në të gjithë botën në praktikat e bujqësisë që ndihmojnë në ruajtjen e pyjeve, ruajtjen e shëndetit të tokës, mbrojtjen e ujërave dhe përmirësimin e kushteve të jetesës.

UTZ

UTZ është një program certifikimi për kultivimin e qëndrueshëm të kafesë, çajit, kakaos dhe lajthive. Programi është pjesë e Aleancës së Rainforest, një organizatë ndërkombëtare jofitimprurëse që punon për një të ardhme më të mirë për njerëzit dhe natyrën.Ekipi ynëforma e kontaktit (vetëm anglisht)

Hinweis: Bitte die mit * gekennzeichneten Felder ausfüllen.